Sayfalar

31 Mayıs 2011 Salı

KOLAY SEMOŞ PİZZA

Sibel - Makbule - Emine - Aylin - Dilhun - Sema
Bloğu bu ay açtık Su’yla ve bu, bu ayın son tarifi. İlginiz nefis, her gün okunmak ilham verici. Gerçi kıztoşum Su bu kadar yemek tarifi attığım için eleştiriyor beni. Biraz farklı şeyler atalım diyor. Neyse bu ayın son tarifi Semo’şumdan. Emine ve ben Sema’ya şarap içmeye gittik. Sema aç gelin, değişik bir şeyler denedim dedi. Biz dünden razıyız, hepimiz yemek yemeyi ve değişik lezzetler tatmayı seviyoruz. İlk kez o gece tattık Emine’yle. Sonra her gidişimizde istedik Sema’dan. Deniz mahsullü enfes bir tat, pizza koyduk adını ama daha şahane bir şey. Aslında bu blogda bu tarifleri Emine yazsa eminim hepiniz anında denersiniz bu tarifleri. Deli öyle bir anlatıyor ki ağzınızın suyu akıyor. Bu enfes tadın yanına yeşil salata ve kırmızı şarap çok uyuyor. Başka bir şey yapmaya gerek yok. Sema’da kızlarla buluştuğumuzda tekrar istedik aynı lezzeti, hem kızlar yememişti. Sema tekrar yaptı bize yine tam puan. Kız kardeşim Andaç Ankara’da yaşıyor, benim arkadaşlarımla bu hayatımı gördükçe ohh dolce vita yaşıyorsun diyor. Hakikaten tatlı hayat bizimkisi. Kız arkadaş gibisi yok. Aslında artık bizimkisi arkadaşlıktan öte kardeş bir ilişki, enerjiler tam…

Malzemeler
Tost ekmeği,
Ton balığı, karides,
Somon, ahtapot salatası (hazır olandan),
Biber, soğan, kırmızı biber,
Kaşar, mantar, yeşil zeytin biberli,
Biber salçası, sıvıyağ, tereyağ, baharat

Yapacağınız kaba, bir orta boy fırın kabı olabilir. Altına yağlı kağıt koyarsanız sonradan daha rahat çıkarabilirsiniz. Fırın kabının tabanının alacağı şekilde tost ekmekleri dizilir. Üzerine hazırlayacağınız sıvıyağ, biber salçası ve baharatlı sosu sürün. Soslu tost ekmeklerinin üzerine tıpkı pizza hazırlar gibi malzemeleri ilave edin. Somon ve karidesleri suda haşlayıp ekleyin. Ton balığı ve hazır alacağınız ahtapot salatasını ekleyin. Soğanları halka halka doğrayıp ilave edin. Tüm malzemeleri; mantar, kırmızı ve yeşil biber, zeytin eklenir. En üste kaşar rendesi( çok kar gibi kaplamayacak şekilde) ve minik minik tereyağ parçaları konulur ve pişirilir. Hepsi kolay pişen şeyler olduğu için kaşarlar eriyince servise hazır pizzamız. Sanırım bolca Semoş’umun gülümsemesini unutmamak lazım…Bu arada size Sema'nın kedisi ile pozumu atıyorum. Biliyor musunuz dünyada tek kediler reiki verebiliyormuş. Kucağımda çalışıyordu çok ilginç. Hiç kıpırdamadam bekledim, çok tatlıydı...

2 yorum:

  1. Sevgili Aylin Emine anlatsa o biçim anlatıyor desende, kendi uyduruk ;)) tarifime benim bile içim gitti. Sadece deniz mahsülleri pizasını değil, onun etrafında olup bitenleride ne güzel yorumlamışsın.. içten ve samimi..
    afiyet olsun arkadaşım.. ben size daha neler neler uydururacağım bir bilseniz.. bu uydurmasyon tariflerim benim, bir ressamın tablo yaparken hayalinde canlandırdığı konu bulup, tuvalini renkleri ile rengarenk boyaması gibi bir şey.. işte bende yemek yaparken hep bu yoldan hareket ediyorum..

    semoş

    YanıtlaSil
  2. valla nefisti, çok beceriklisin arkadaşım. Eline sağlık...İyi ki varsın...

    YanıtlaSil