Sayfalar

17 Mayıs 2011 Salı

FAVA

Sibel - Aylin

Fava Antalya yemeklerinden, benim ailemdeki herkes yapar bu tarifi. Meze niyetine, soğuk başlangıçlar niyetine yapılır. Lezzetli, sağlıklı… Ben yine Sibel’den veriyorum bu tarifi, çok başarılı ve lezzetliydi. Zaten Sibel’in yaptığı her tarif hem gözümüze hem de damak tadımıza hitap eder. Tarifleri hep çok güncel ve değişiktir.

Malzemeler
½ kilo bakla,
1 soğan,
2 limon (bir tanesi süslemek için),
Dereotu, şeker, tuz

Yapılışı
Tencereye önce zeytinyağı koyulur, üzerine yarım kilo bakla ilave edilir. Ortasına dörde böldüğümüz soğan yerleştirilir. 1 orta boy limon sıkılır, tuz ve şeker ilave edilir. Malzemenin üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edilir, düdüklü tencerede 15 dakika pişirilir, süzgeçten geçirilir, içine dereotu ince ince kıyılır. Buzdolabında soğutmak için önce derin kaba streç film koyulur, malzeme içine koyulur. Üzeri streç filmle kapatılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine limon kabuğu rendelenir. Limonu ince kesip ikiye kıvırıp, bol dereotu kıyarak tabak süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder