Sayfalar

9 Mayıs 2011 Pazartesi

THE WAY BACK/ÖZGÜRLÜK YOLU

          Uzun bir süre yazmadığım için sizden özür diliyorum ve yazıma geçiyorum. Bugün sinema kuşağında “The Way Back” var. Janusz, (Jim Sturgess) 1940’lı yılların Sibirya’sında, casus olduğu gerekçesiyle bir çalışma kampına esir olarak gönderilir. Ne var ki bu kampta yaşam koşulları çok ağırdır, üstelik cezası da 20 yıldır!  O da arkadaşı Khabarov’un (Mark Strong) önerisiyle bir kaçış planı yapar ve arkadaşları Amerikalı Mr. Smith (Ed Harris), Kazik, Tomasz  ve Valda (Colin Farrel) ile yola çıkar. Lakin onları çok zorlu bir yolculuk bekliyordur.
Yönetmenliğini Avustralyalı yönetmen Peter Weir (The Truman Show, Ölü Ozanlar Derneği/Dead Poets Society) yapıyor. Oyunculuklara gelince, bu filmde favorim Ed Harris (Şiddetin Tarihçesi/The History of Violence) oldu. Kendine güvenen bir karakter olan Mr. Smith’i başarıyla canlandırmış. Ayrıca Saiorse Ronan’ı (Cennetimden Bakarken/The Lovely Bones) da kısa bir süreliğine de olsa görmek güzeldi. Başrolde ise 21’den tanıdığımız Jim Sturgess yer alıyor.
Filmde verilmek istenen mesaj ise azmin her şeyi başarabileceğidir. Nerede olursanız olun, umudunuz varsa çölde bile başarıya ulaşırsınız. Ayrıca filmde, National Geographic’in destek olduğu doğal manzaralara hayran kalacaksınız.

Filmi Türkiye’de 14 Haziran 2011’de seyredebilirsiniz. İyi seyirler!

                 ENGLISH VERSION
            I’m so sorry that i couldn’t write for a while and want to write about movies. Today’s movie choice is “The Way Back.” Janusz, becomes a prisoner in a gulag just because of being a Polish spy in 1940s. Unluckily, in this gulag, life is becomes harder day by day, and he has tos tay there about 20 years! So he plans to escape from here by his friend, Khabarov’s (Mark Strong) advice and gets off with his friends, Mr Smith (Ed Harris), Kazik, Tomazs and Valda (Colin Farrel) Unfortunately, danger is everywhere; especially in nature!
            This movie’s director is Australian Peter Weir (The Truman Show, Dead Poets Society) and my favorite actor in that movie is Ed Harris (History of Violence) He acts a self-confident man well. Also, it felt so good to see Saiorse Ronan (The Lovely Bones). We can see Jim Sturgess (21, movie) as Janusz, too.
            The message we can get from that movie is hope can make you do everything. Even in a desert you can achieve and become successfull.
            You’ll also love the natural sights that National Geographic supports! Have fun!
"Inspired by the true events!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder