Sayfalar

16 Mayıs 2011 Pazartesi

BROTCHEN (20 adet)

Sibel - Aylin - Mercan

Tarif Sibel’den. Bizim grup ne zaman bir yemek organizasyonu yapsak, direkt şöyle deriz, Sibel ekmek yapar mısın? Ekmeklerden ne kadar yersiniz bilemiyorum. Kahvaltıya, akşam yemeğine yapın, eviniz mis gibi ekmek koksun. Yapın, misafirleriniz gelmeden hemen açın fırını ya da ev halkı kalkmadan 15 dk. önce pişirin. Hem görsel olarak hem de lezzet tam puan. Deneyin;
Malzemeler
500 gr. un
1 paket maya
300 ml soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine isteğe göre susam, ayçiçeği içi, çörek otu, yulaf
Yapılışı
125 gr. un, mayanın yarısı, 150 ml. su (gece kapalı olarak dinlendirilir). Kalan una maya, su ve tuz ilave edilir. Elle yoğrulur. Kapalı olarak 1 saat daha dinlendirilir. Fırın fan ayarında 225 derecede önceden ısıtılıp alt kısma içi su dolu cam kase koyulur. Hamurdan 20 adet yuvarlak yapılır ve yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizilir. Yumurtanın beyazı az su ile çırpılıp üzerlerine sürülür. Üzerine + şeklinde kesik atıldıktan sonra isteğe göre susam, keten tohumu çekirdek içi ile süslenir. 12 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.. .

1 yorum: