Sayfalar

15 Haziran 2011 Çarşamba

KOĞUŞ/THE WARD

                                                    KOĞUŞ

BİR KOĞUŞTA YAŞAM MÜCADELESİ
Filmde Kristen adlı bir kız, bir çiftlik evini yaktığı için psikiyatr kliniğine yatırılır. Neden çiftliği yaktığına  ve burada ne aradığına dahi en ufak bir fikri bile yoktur. Burada başka kızların da olduğunu görür: Sarah, Iris, Emily ve Zoey. Her gece biri gelir, her gece  kızların mücadele etmeleri ve yaşam savaşı vermeleri gerekir. Ne yazık ki bu hiç de kolay olmayacaktır!
OYUNCULAR
Oyuncular arasından en çok Amber Heard'ü  beğendiğimi belirteyim. Güzelliğinin yanında oyunculuk yeteneğini de göstermiş. Çaresiz durumdaki Kristen'ı da başarıyla canlandırmış. Danielle Panabaker'ın da idare ettiğini söyleyebilirim.

YÖNETMEN
John Carpenter'ı sekiz yıl kadar uzun bir süreden sonra tekrar görmek beni bayağı bir sevindirdi; ancak onu daha da iyi bir yapımda görmek istiyoruz. "Geri dönüşü" çok mükemmel de olabilirdi; fakat o küçük bütçeli, az kadrolu bir yapımla dönmeyi tercih etmiş. Aslında film, beklentileri karşılıyor; ancak söz konusu Carpenter olunca daha "korkutan" bir film bekliyoruz.

SENARYO ve GENEL DEĞERLENDİRME
Senaryonun filmi kurtaran ögelerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Çoklu kişilik ve şizofreni gibi konular üzerinde durulması iyi olmuş. Genel olarak bakarsak bu filmi "korku" yerine sıkı bir "gerilim" filmi olarak nitelendirebiliriz. Yer yer korku ögelerinin bulunduğu bir gerilim filmi.
Başrollerde Amber Heard (İntikam Yolu/Zombieland), Danielle Panabaker (Salgın/13. Cuma), Lyndsy Fonseca (Kick-Ass/Hot Tub Time Machine), Laura Leigh, Mammie Gummer(Sahtekar,Özgür Woodstock) ve Jared Harris (Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi, İçten Gelen) yer alıyor.
**6/10**
İyi seyirler…

Su Yılmaz (Sushi ve Sue olarak da bilinir)
"Aklını kullanmadıkça yaşamana izin yok."
                                                      THE WARD
 STRUGGLING IN A WARD
In the movie, a girl named Kristen, was göne to a psychiatrist clinic because of burning an old farmhouse. She doesn’t know why did she burn the house and what does she here.  She figures out that there are also another girls there: Sarah, Iris, Emily and Zoey. Every night something comes to the ward and they have to survive from it. Unfortunately, that’s not that easy!
PERFORMANCES
I’d like to say that i liked Amber Heard’s performance most in that movie. With her beauty, she really acted well as poor Kristen. I can also tell that Danielle Panabaker’s kinda good.
DIRECTOR
It made me really glad to see a John Carpenter movie after “eight” years but actually i wanted to see him in a better movie.  He could return with the “perfect” movie but he chose to return with a low-budget, short (88 minutes!) movie. Actually the movie is as good as people expected but we’re talking about Carpenter! (The director of Halloween) That would be lot more frightening .
SCRIPT AND RATE
I think the script makes the movie well. The movie stands on psychological facts (like schizophrenia) I think that this is a thriller movie not horror. There are also horror facts sometimes. (like a ghost)
Starring Amber Heard (Drive Angry/Zombieland),  Danielle Panabaker (The Crazies, Friday the 13th), Lyndsy Fonseca (Kick-Ass/Hot Tub Time Machine), Laura Leigh, Mamie Gummer (The Hoax, Taking Woodstock) and Jared Harris (The Curious Case of Benjamin Button/From Within)
**6/10**
Have fun…

Su Yilmaz (A.K.A Sushi or Sue)
Amber Heard
"Only sanity can keep you alive."

2 yorum:

  1. That sounds realllllyyyyyyyy good! I have never heard of it though. Did it just come out?

    YanıtlaSil
  2. Diger kizlarin hepsi aslinda yoklar ve kristen'in onderliginde ki Alice'in kafasinda ki kurgudan ibaretler degil mi.?

    YanıtlaSil