Sayfalar

7 Kasım 2011 Pazartesi

BEHZAT Ç. SENİ KALBİME GÖMDÜM/BEHZAT Ç. I BURIED YOU IN MY HEART

                                   BEHZAT Ç. SENİ KALBİME GÖMDÜM
Bir itirafla başlıyorum yazıma. Aslında iki hafta öncesine kadar Behzat Ç’den hiç hoşlanmıyordum. Tipik konular işlenen, “kaba” bir polisiye dizisi olduğunu düşünüyordum. Filmi de Altın Portakal’da izleme fırsatım olmamıştı. İki hafta önce ise filmin çoğu kişiden olumlu yorumlar aldığını duydum. Dizinin ilk bölümünü izlemeye karar verdim. Sonuç ise dizi hiç de kötü değildi, iyi bile diyebilirdim.
Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm

Televizyonda da bazı günler izleyince anladım ki film beni bekler! Dün de izledim… Ankara’da izlemek de ayrı bir keyif zaten.
Film, Gençlik Parkı’na gömülen tabutların gizemiyle başlıyor. Katilin Red Kit lakaplı biri olduğu anlaşılır. Bunun üzerine Behzat Ç. ve ekibi olay yerinde araştırmalara başlarlar. Gün geçtikçe cinayetler artmaktadır. Behzat, bu cinayeti araştırırken geçmişiyle de yüzleşmek zorundadır…
Altın Portakal 2011'de galada. (Soldan sağa) Erdal Beşikçioğlu, Hakan Boyav, Fatih Artman

Yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı film, Emrah Serbes’in “Son Hafriyat” adlı romanından uyarlandı. Başrollerde diziden de tanıdığımız Erdal Beşikçioğlu (Behzat Ç.), Fatih Artman (Harun), İnanç Konukçu (Hayalet), Berkan Şal (Akbaba), Canan Ergüder (Savcı Esra), Ege Aydan (Şevket) ve Hazal Kaya (Berna) yer alıyor. Ayrıca dizide olmayıp da filmde gördüğümüz oyuncular ise Tardu Flordun (Red Kit), Cansu Dere (Songül), Hakan Boyav (Kolsuz Ahmet) ve Rıza Kocaoğlu (Penbo).
Hayalet, Behzat Ç. ve Harun. Muhteşem üçlü!

Film aslında “basit” bir polisiye gibi görünse de içinde önemli mesajlar bulunduruyor. Senaryo kaliteli gerçekten. Yer yer komedi ögeleri barındırması da filmi “izlenilebilir” kılmış. Behzat’nin meşhur “la” lafını özlemiştik doğrusu.
Bol küfürlü olmasına rağmen küfür, zekice kullanılmış. Demek istediğim bazı yerlerde gerçekten cuk oturuyor. Salon da kahkahalara boğuluyor tabii ki.
Harun, Behzat Ç. ve Hayalet

Oyunculuklar harikaydı zaten. Erdal Beşikçioğlu hakkında yorum yazmam çok doğru olmaz sanırım. Fatih Artman’ı dizide de çok beğeniyordum, filmde de bayağı bir güldürdü. Bunun yanında Tardu Flordun’un çok uzun olmasa da performansı göz dolduruyor. Vee… Rıza Kocaoğlu! Bu adama bayılıyorum!
Canan Ergüder’in de “tarz” bir bayan olduğunu düşünüyordum ve rolünü –tabir-i caizse- çok “cool” oynuyor.
Filmin başları o kadar sürükleyici değil; ancak sonlara doğru heyecan artıyor. Senarist Emrah Serbes’in de Behzat Ç. gibi bir karakter yaratmasından çok mutluyum.
Altın Portakal’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Erdal Beşikçioğlu’nu da tebrik ederim.
-Su Yılmaz-
                                    BEHZAT Ç. I BURIED YOU IN MY HEART
            I start to write my article with a confession. Actually, i wasn’t really in love with the tv series “Behzat Ç.” (pronounced like “che”) I was thinking that it’s “rude” and has typical plots. I also couldn’t see it at Golden Orange Film Festival. Then I’ve heard optimistic comments about it like two weeks ago. I’ve decided to watch the first episode. And guess what? It’s not actually horrible, it’s even good.
Behzat Ç. I Buried You In My Heart

            After watching another episodes on TV, made me feel that movie’s been waiting for me! I’ve seen it yesterday… Seeing the movie at Ankara is an unaccountable.
            Movie, takes place at “Gençlik Parkı” and we see that there’s a murderer who buries coffins –with the alive people in it. After that incident, Behzat Ç. and his teammates begin to search for the criminal. They find out that the murderer’s a man who calls himself “Red Kit.” Day by day, the murders increase. Behzat has to face off with his past when he looks out for the murderer…
            Directed by Serdar Akar. The movie’s also based on Emrah Serbes’ novel “Son Hafriyat.” (which means “The Last Excavation”) Starring  Erdal Beşikçioğlu (Behzat Ç.), Fatih Artman (Harun), İnanç Konukçu (Hayalet), Berkan Şal (Akbaba), Canan Ergüder (Savcı Esra), Ege Aydan (Şevket) ve Hazal Kaya (Berna), Tardu Flordun (Red Kit), Cansu Dere (Songül), Hakan Boyav (Kolsuz Ahmet) and Rıza Kocaoğlu (Penbo).
Behzat Ç. and his daughter Berna.

            Movie looks so “simple” but well, it has lots of messages in it. Screenwrite has quality! It has funny scenes with makes the movie better. I’ve been missing Behzat’s word “la.”
            It even has lots of language but i think they used it cleverly. In different scenes, it’s so useful. So that everyone laughs at it!
            Actors were awesome. I don’t think that it’s gonna be right if i write something about Erdal Beşikçioğlu. I also liked Fatih Artman from the TV show. He’s still so funny! Tardu Flordun’s performance admired me so much even he has not so much part.
İnanç Konukçu and Cansu Dere at the premiere.

            I think Canan Ergüder’s so “elegant” and she acts so cool!
            When you first see the movie, it’s not so absorbing but it gets exciting after a while. I’m so glad that Emrah Serbes has created such a character like Behzat Ç!
            I also congratulate Erdal Beşikçioğlu for earning the Best Actor award at the Golden Orange Film Festival.
-Su Yılmaz-
Fatih Artman receives Erdal Beşikçioğlu's award for him!

1 yorum: