Sayfalar

18 Kasım 2011 Cuma

PEMBE HAYAT KUİR FEST/PINK LIFE QUEER FEST

            Dün -17 Kasım- Ankara’da bir festival başladı… Merakla beklediğimiz ve Türkiye’nin ilk kuir festivali Pembe Hayat Kuir Festivali! Toplum içinde bireylere yönelik cinsel ayrımcılığa ve “ötekileştirme”ye karşı çıkan festival, 24’ünde sona eriyor.

Birçok etkinliğe sahip olan festivalde birbirinden harika filmleri de izleme şansınız var. İşte bunlardan bazıları:
*Zenne: Festivalin açılış filmi olması da yüzümde tebessüme sebep olan unsurlardan biri. Zenne’nin dansına siz de katılın! Senenin belki de en çok merak edilen (en azından benim tarafımdan) filmlerinden birini izleme şansı yakalayın. (İkinci kez Can’ın eşsiz danslarında kendimi kaybetmeyi, Ahmet’in saf karakterine hıçkırıklarla ağlamayı isterdim doğrusu) (Yön. Caner Alper-Mehmet Binay)
Zenne!

*Nar: Ankara’da galasını yapacak olan film, günümüzdeki durumumuzu da anlatıyor diyebiliriz. Aslında hepimiz kabuğumuz ile birbirine bağlı ve bağımsız olan nar taneleriyiz. Peki ya kabuğumuz çatlarsa? Hala yaşayabilir miyiz barış içinde? (Yön. Ümit Ünal)
*Tomboy: Tomboy, Laure adında on yaşındaki bir kızın kendi cinsel kimliğini aramasıyla gelişen olayları anlatan bir film. Çocukluk döneminde yaşanan belirsiz hisler ve duyguların sinemaya yansımasını da görebiliyoruz. (Yön. Céline Sciamma)
Tomboy

*Genesis ve Lady Jaye’in Şarkısı (Yön. Marie Losier)
*Romeolar/Romeos (Yön. Sabine Bernardi)
Romeolar/Romeos

*I Shot My Love/Sevgilimi Ben Vurdum: Filmin gösterimine yönetmen Tomer Heymann ile Andreas Merk de katılıyorlar. (Yön. Tomer Heymann)
            Ayrıca 18-19 Kasım tarihlerinde de bir twitter fenomeni olan Murat Renay’ın kitabı Söylenmeyen’i Kızılay Büyülü Fener Sineması’nın fuayesinde alabilirsiniz.
            Festivale gitme şansı bulamıyorum maalesef; ancak Ankara’da olan herkese gitmelerini öneririm.
-Su Yılmaz-
                                   PINK LIFE QUEER FEST
            Yesterday –November 17th- a film festival began in Ankara. The festival which we’ve been waiting for a long time and Turkey’s first LBGT festival. It fight against bullying and sexual discrimination. It ends on November 24th.

            You can enter to lots of events at the festival, also you’ll be able to see amazing movies. Here’s some of them:
*Zenne Dancer: Becoming the opening movie of the festival makes me smile. Join Zenne’s dance on November 18th at 7 p.m. Have a chance to see a movie which has been waiting for millions of people. (I wish i could have a second chance to get lost in Can’s dances, cry for pure and kind Ahmet…) (Directed by Caner Alper-Mehmet Binay)
*Nar (Pomegranate): The movie which has the premiere at Kuir Fest describes our states in daily life… We actually are tiny little pomegranates which combined by a peel. What if our peel cracks? Will we still be able to live in peace? (Directed by Ümit Ünal)
A scene from "Nar."

*Tomboy: Tomboy, is a movie about a girl named Laure who tries to find out who she is. We’ll also see how sexual choices begin, how do kids feel… (Directed by Céline Sciamma)
*The Ballad of Genesis and Lady Jaye (Directed by Marie Losier)
The Ballad of Genesis and Lady Jaye

*Romeos (Directed by Sabine Bernardi)
*I Shot My Love: Director Tomer Heymann and Andreas Merk’ll be at the screening! (Directed by Tomer Heymann)
I Shot My Love

            You’ll also can buy an epic twitter user Murat Renay’s book “Söylenmeyen” at Kızılay Büyülü Fener Cinema.
            Unfortunately i won’t be able to come to the festival; but if you’re in Ankara then go see these (and other) awesome movies!
-Su Yılmaz-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder