Sayfalar

11 Kasım 2011 Cuma

MERAKLA BEKLENEN TÜRK FİLMLERİ

           Yeni anketimizde de belirttiğimiz gibi önümüzdeki haftalarda birçok yeni Türk filmi vizyona girecek.  Bazıları festivalde yarıştı ve birçok ödülü topladı. Bazılarıysa daha fragmanlarından bile dikkatimizi çekecek türden…
İşte Bu Filmlerden Bazıları:
Zenne: Zenne, üç dostun inanılmaz bir dostluğunu ele alıyor. (Can, Ahmet ve Daniel) Günümüzde de maalesef devam eden nefret cinayetlerini irdeleyen Zenne, eşcinsel olduğu için öldürülen Ahmet Yıldız’ın hikayesini de anlatıyor.
(Film hakkında genel eleştiriyi de önceki yazılarımdan okuyabilirsiniz)
            Film, 13 Ocak 2012'de vizyona girecek. Zenne'nin dansı başlasın!
Yönetmenler: Caner Alper, Mehmet Binay
Oyuncular: Kerem Can, Erkan Avcı, Giovanni Arvaneh, Tilbe Saran, Rüçhan Çalışkur, Ünal Silver, Jale Arıkan, Esme Madra, Tolga Tekin, Yvonne Rosenbaum
*Film aynı zamanda 48. Altın Portakal Film Festivali’nden En İyi İlk Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dahil olmak üzere 5 ödül kucaklayarak, festival en çok ödül alan filmi oldu. (Ödüller açıklanmadan önce yerimde duramıyordum, kalbim çarpıyordu. “Tanrım, umarım jüri de benim gibi düşünür. Zenne ödülleri toplar…” gibi düşünceler zihnimi kurcalıyordu. Zenne her ödülü aldığında da ayağa kalkıp, alkışlamayı görev biliyordum.)

Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi: Film, tanınmış anayasa profesörü olan Celal Tan’ın 65. doğum günü kutlaması öncesi yaşananları konu alan “absürd” tarzda bir komedi.
            Fragmanıyla dahi dikkati çeken film, 18 Kasım 2011’de vizyona girecek. Merakla beklediğim bir Onur Ünlü filmi.
Yönetmen: Onur Ünlü
Oyuncular: Selçuk Yöntem, Bülent Emin Yarar, Türkü Turan, Ezgi Mola, Engin Hepileri, Tansu Biçer, Köksal Engür, Güler Ökten
*18. Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Toplu Performans ödüllerini kazandı. (En İyi Film ödülü açıklanmadan önce babama heyecanla “Aah baba, umarım Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi alır! Müthiş görünüyor” demiştim. Dileğim yerine geldi.)
            18 Kasım’da Celal Tan ve ailesi bizi sinemalara bekler.

Nar: Hepimiz nar taneleri gibi birbirinden ayrıyız:  Hem çok benzeriz, hem de çok farklıyız. Ama açılmamış bir bütün nar gibiyiz aynı zamanda… Bir kadının adalet peşinde düşmesi sonucu yaşananları ele alan filmi aslında kabuğundan kopan nar tanelerinin hikayesine benzetebiliriz. Serra Yılmaz performansı seyretmeye değer.
Yönetmen: Ümit Ünal
Oyuncular: Serra Yılmaz, Erdem Akakçe, İdil Fırat, İrem Altuğ
            Film, 23 Aralık 2011 tarihinde vizyona giriyor.
*48. Antalya Altın Portakal’da başarısına rağmen yalnızca Jüri Özel Ödülü aldı. Çoğu kişiye göre daha iyisini hak ediyordu.

Ay Büyürken Uyuyamam: Necati Cumalı’nın aynı adlı romanından uyarlanan filmde, 1960’larda Türkiye’nin kasaba ve köylerinin günlük yaşantısı anlatılıyor.
Yönetmen: Şerif Gören
Oyuncular: Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Fırat Tanış, Cemal Hünal, Fırat Çelik
            Film, yönetmeni ve oyuncularıyla dikkat çekiyor. 18 yıl kadar uzun bir aradan sonra bir Şerif Gören filmi izleme şansı bulacağız. Oyunculara ise popüler televizyon dizilerinden aşinayız.
            9 Aralık 2011’de vizyona girecek

Dedemin İnsanları: Filmde,  küçük bir kasabada yaşayan on yaşında bir çocuk ve dedesi aracılığıyla, bir ailenin ve bir ülkenin geçirdiği büyük değişimi anlatılıyor.
            Babam ve Oğlum, Issız Adam gibi önemli filmlere imza atan Çağan Irmak’tan bu kez de bir Ege hikayesi dinleyeceğiz.
Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Çetin Tekindor, Hümeyra, Mert Fırat, Yiğit Özşener, Gökçe Bahadır, Sacide Taşaner, Zafer Algöz, Ezgi Mola, Durukan Çelikkaya
            Film, 25 Kasım 2011’de sinemalarda… Heyecanla bekliyoruz.

Yeraltı: Dostoyevski’nin “Yeraltından Notlar” adlı romanından uyarlanan film, usta yönetmen Zeki Demirkubuz imzalı. Filmden de kitaptan aldığım hazı alacağımı umuyorum. Yönetmeni Zeki Demirkubuz’sa dileğimin gerçekleşmesi mümkün.
Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Oyuncular: Engin Günaydın, Sarp Apak, Serhat Tutumluer, Nihal Yalçın, Sırrı Süreyya Önder, Feridun Koç, Murat Cemcir, Serkan Keskin
            Filmin yıl sonu gibi vizyona girmesi bekleniyor.
(Soldan sağa) Sırrı Süreyya Önder, Zeki Demirkubuz, Engin Günaydın

Labirent: Terörizmin ve istihbarat teşkilatlarının işleyişi konu alınıyor. Kaybedenler Kulübü filminden de tanıdığımız yönetmen Tolga Örnek imzalı.
Yönetmen: Tolga Örnek
Oyuncular: Meltem Cumbul, Timuçin Esen, Sarp Akkaya, Rıza Kocaoğlu, Altan Gördüm, Umut Kurt, Cem Bender, Melike Güner
            Fragmanından da iddialı bir yapım olduğunu belli ediyor. Umarız beklentilerimiz boşa çıkmaz.
            23 Aralık 2011’de vizyona girecek.

Entelköy Efeköy’e Karşı: Bir grup ekolojik, doğada yaşamanın hayalini düşleyerek, Ege’de bir komün köyü kurarlar. Her şey güzel gidiyordur. Ta ki bölgeye kurulması gündemde olan termik santral kararı onaylanana kadar… Eski köylüler ile köyün yeni sakinleri arasında ilginç bir süreç başlar.
            Dondurmam Gaymak’tan sonra yine kıpır kıpır bir Ege komedisi izleyeceğiz. Resmi web sitesinde ziyaret ettiğinizde dahi yüzünüzde bir gülümseme oluşturuyor. (“Kim yönetipduru?, Oynayıverdik gari!” gibi)
Yönetmen: Yüksel Aksu
Oyuncular: Şahin Irmak, Emin Gürsoy, Ayşe Bosse, Recep Yener, Engin Akın, Ümit Olcay, Nihat Kapız, Hamit Demir, Ayla Aslancan
            2 Aralık 2011’de vizyona giriverecek gari…

Güzel Günler Göreceğiz: Filmde, beş farklı karakterin –Cumali, Ali, Figen, İzzet ve Anna- hayatlarının kesişmesi konu alınıyor ve dramları işleniyor.
Yönetmen: Hasan Tolga Pulat
Oyuncular: Buğra Gülsoy, Feride Çetin, Nesrin Cavadzade, Barış Atay Mengüllü, Uğur Polat, Bedia Ener, Zeynep Kaçar
            Filmin vizyona giriş tarihi henüz belli değil.
*48. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film de dahil olmak üzere 4 ödüle layık görüldü.
Nesrin Cavadzade’nin performansının göz doldurduğu söyleniyor. Ben de haliyle merak ediyorum.

            Bütün filmleri sabırsızlıkla bekliyoruz, sizi de anketimize davet ediyoruz!
-Su Yılmaz-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder