Sayfalar

23 Ocak 2012 Pazartesi

DÜŞLER BAHÇESİ/WE BOUGHT A ZOO

                                   DÜŞLER BAHÇESİ
Hepimiz hayvanat bahçelerini severiz değil mi? En azından birbirinden değerli hayvan türlerini görmek, doğayla bütünleşmek hepimizin ruhunu okşamıştır. Peki bir hayvanat bahçesini satın alsaydınız? Mükemmel olurdu değil mi? Lakin bayağı bir çalışma gerekirdi…

İşte Benjamin Mee, bahsettiğimiz olayı gerçekleştiriyor ve bir hayvanat bahçesi satın alıyor. Bütün macera da başlamış oluyor…
“Düşler Bahçesi” yazar Benjamin Mee’nin kendi hayatını anlattığı bir kitap. Daha sonra filmini izleme şansı bulduğum bu roman, İngiltere’de geçiyor. Filmde ise kahramanlarımızı Amerika’da görüyoruz.
Film, kitaptan uyarlanmış; fakat birtakım değişikliklere uğramış. Mesela Benjamin’e bir Kelly ile ilişki eklenmiş. Okurken dikkatimi Katherine’in olduğu bölümler çekmişti, Katherine’in acısını hissedebiliyordum. Tümörden hayatını yitiren Katherine Mee de aslında Benjamin’in macerasının başlamasına yardımcı oluyor. Ne yazık ki açılışını bile göremeden ölüyor… Geride ise Benjamin ve iki çocuğu kalıyor: Rosie ve Dylan.
Ekibimiz göreve hazır!

Benjamin, hayvanat bahçesini almaya karar verdikten sonra sıkı bir çalışma başlar. Burada çalışan Kelly de ona çok yardımcı olur. Bu da aralarında bağ oluşmasına etkili olacaktır… Kelly’nin kuzeni Lily ile Dylan da kısa sürede dost olurlar. Her şey iyi giderken “gıcık” bir tip olan Walter Ferris’in ani gelişi ortamı gerer… Acaba bu hayvanat bahçesi gerçekten açılabilecek midir?
Filmin yönetmen koltuğunda Cameron Crowe oturuyor. Filmde ise Matt Damon (Benjamin), Scarlett Johansson (Kelly), Thomas Haden Church (Duncan), Maggie Elizabeth Jones (Rosie), Colin Ford (Dylan), Elle Fanning (Lily), Angus MacFadyen (MacCready), Patrick Fugit (Robin Jones), John Michael Higgins (Walter Ferris) ve Stephanie Szostak (Katherine) yer alıyor.
Benjamin Mee (Matt Damon) ve Spar

Filmde en çok Rosie karakterini beğendim desem yanlış olmaz sanırım. Gerçekten çok tatlı ve sevimli bir kız. Geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Colin Ford ile Elle Fanning de başarılı genç oyuncular arasında.  Lily ile Dylan’ın muhabbetleri de çok hoştu.
Matt Damon ise bir dünya harikası olmuş da farkına varamamışız. =) O bakışlar, hüznü yaşayışı… Scarlett Johansson da rolüne gereken uyumu sağlamış, Matt Damon’la olan uyumu başarılı.
Jonsi imzalı soundtrack ise şahane, dinlemenizi öneririm. Filmin ruhunu yansıtabilen bir çalışma olmuş. Kitabı da iyi hissetmemi sağladı diyebilirim. Şu anda da dinliyorum…
Sanırım beni en çok etkileyen Dylan (Colin Ford) ile Benjamin’in (Matt Damon) konuşmaları oldu. Son dönemlerde aslında hepimizin de birbirimizi anlamamız için yapmamız gereken bir tartışma… Küskünlüklerin de bir sebebi vardır ve en büyük sorunların çözümü bile dudağımızdan çıkacak kelimelere bağlıdır. Bazen “Seni Seviyorum” deriz, karşılık beklemeksizin… Bazen ise ümitsizcesine bağırırız çevremizdekilere, kelimelerin anlamı yoktur.

Bu duygularla söyleyebilirim ki içinizi ısıtan bir filmi izlemek istiyorsanız We Bought A Zoo uygun bir seçim olacaktır. Özellikle son sahne için bile izlenebilir.
            Kitapla karşılaştırdığımda ise kitaptan daha sürükleyici olduğunu fark ettim; ancak kitabın da yerinin ayrı olduğunu düşünüyorum. İkisi de çok duygusal ama…
-İyi seyirler ve okumalar!-
-Su Yılmaz-
                                    WE BOUGHT A ZOO
            All of us like zoos, right? At least, seeing wonderful species and become in nature makes our soul relief. But if you bought a zoo? Wow, it’d be amazing, huh? But it needed a lot of hard work.

            Benjamin Mee does that and he buys a zoo! Then the entire adventure begins after that…
            “We Bought A Zoo” is a book which Benjamin Mee tells his story. After reading the book, i’ve had a chance to see the movie. The book takes place in England but the movie does it in the USA.
            The movie was based on the book with a few changes like Benjamin Mee actually doesn’t have a relationship after his wife’s death but in the movie he has. While i was reading the book, i felt Katherine’s pain so deep. Katherine Mee, have died from cancer. She supported his husband, Benjamin to follow his dreams and begin that advneture. But sadly she couldn’t even see the opening of the zoo. Only Benjamin and their two kids: Dylan and Rosie remains after her.
The crew of "We Bought A Zoo" at the premiere.

            When Benjamin decides to buy the zoo, a hard work starts, everybody at this place love their job passionately. Kelly also keeps on working and their relationship with Benjamin begins… Kelly’s cousin Lily also becomes a really close friends with Benjamin’s son Dylan. When everything goes on just fine, an obstacle appears. An annoying guy named Walter Ferris, “visits” the zoo with a surprise. Could it be really open?
            Movie’s directed by Cameron Crowe. Starring Matt Damon (Benjamin), Scarlett Johansson (Kelly), Thomas Haden Church (Duncan), Maggie Elizabeth Jones (Rosie), Colin Ford (Dylan), Elle Fanning (Lily), Angus MacFadyen (MacCready), Patrick Fugit (Robin Jones), John Michael Higgins (Walter Ferris) and Stephanie Szostak (Katherine).
            I think it’s time to tell the truth. Umm, ok. The truth is the girl who acts as Rosie (Maggie Elizabeth Jones) is so adorable and cute. She’ll be a bright star next couple years for sure. Colin Ford and Elle Fanning are a great couple, genius kids, sorry actors! They’re now great actors. Lily and Dylan’s conversations were so nice.
Adorable Miss Jones!

            Matt Damon has became a Wonder of the World and we haven’t even realised. =) His looks, the looks that live in the sadness… Scarlett Johansson’s combined with her character well. They both look perfect, together!
            I can offer you the soundtrack from Jonsi. Made me feel the book and the movie both so clearly. Brilliant!
            I do think that my favorite scene was that when Benjamin and Dylan had argued… The conversation we all need in our lives. Every piques have a reason, sometimes big problems can be solve by the words come out inside of our lips. Sometimes we just say “I Love You” without expecting a return. Sometimes we just shout to somebody, words doesn’t mean anything at that moment.
Dylan and Lily! (Colin Ford-Elle Fanning)

            With that emotions, i guarantee We Bought A Zoo is a great choice if you want a warm drama. Thought that it’s more fascinating than the book; but you should read the book first to understand it… My personal opinion!
-Have an awesome time with your book and the movie!-
-Su Yilmaz-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder