Sayfalar

3 Aralık 2011 Cumartesi

ENTELKÖY EFEKÖY'E KARŞI!

                                           ENTELKÖY EFEKÖY’E KARŞI
Bu film sayesinde merakla beklenen Türk filmleri listemde dördüncü filmi geride bırakmışım… Entelköy Efeköy’e Karşı filmini de uzun süredir merak ediyordum. Fragmanını izlediğimde bile gülüyordum.

            Ehem… Metropol hayatından sıkılıp, Ege’nin köyünde yerleşen bir grup ekolojist –Efeköylüler’in tabiriyle “enteller”- burada bir komün köy inşa ederler. Her şey iyi giderken bu köyde bir termik santral kurmay karar verilir. Entelköy’dekiler karşı çıkarken, Efeköylüler bu çalışmayı desteklemektedirler. İki köy arasında karşılıklı olaylar çıkar…
            Filmi Dondurmam Gaymak’tan da tanıdığımız Yüksel Aksu yönetiyor. Başrollerde ise Şahin Irmak (Muhtar Ali), Ayşe Bosse (Katrin), Emin Gürsoy (Aşırı), Recep Yener (İmam), Hamit Demir (Entel Alper), Nihat Kapız (Bekçi Nihat), Ümit Olcay (Entel Enes), Ayla Aslancan (Koca Ana), Engin Akın (Gülnihal) ve Nejat Yavaşoğulları yer alıyor.

            Öncelikle annemle filmde aşırı derecede güldüğümüzü belirtmek isterim. Film başlamadan önce bile yüzümde şapşal bir sırıtma vardı. Kendimi komik bir filme hazırlamıştım. Küçükken de bayılarak izlediğim Dondurmam Gaymak filminin yönetmeni Yüksel Aksu’nun yönetmen koltuğunda olduğunu duyunca şüphem kalmadı. Başrolde de Şahin Irmak olunca… Gülme krizi garanti! (Hele benim gibi çok gülen biriyseniz)
Şahin Irmak ve Ayşe Bosse.

            Film, komik komik olmasına; ama sosyal mesajlar da barındırıyor. Günümüzde de ekolojik dengenin para uğruna bozulması, hoşgörünün yaşamımızdaki yeri, inançlarımız… vb. konular üzerinde belli edilmeden de olsa duruluyor. Bu açıdan da gülerken aslında kendi halimize gülüyoruz. Kendi hatalarımıza… Doğanın ve dengenin yok olmasına göz yumabiliyoruz. Bazense doğru bildiklerimizin aslında yanlış olduğunu anlıyoruz. Yaptıklarımızın çoğunda ise para konuşuyor. Peki, ama niye? Filmi de savunduğu düşünce açısından ayrıca beğendiğimi vurgulamalıyım.

            Oyunculuk olarak bir değerlendirme yapacak olursam, Şahin Irmak’ın performansı göz ardı edilemeyecek kadar iyiydi. Ege şivesiyle bu kadar iyi konuşacağını düşünmemiştim. Katrin rolünde ilk kez karşımıza çıkan Ayşe Bosse’nin ise rolüne yakıştığını düşünüyorum. Sempatik ve sıcakkanlı canlandırmış karakterini… Ege halkına ise söz düşmez zaten! Gülme sebebim desem yanlış olmaz.
Ayşe Bosse Katrin rolünde.

            Eğlenceli ve bol kahkahalı bir 117 dakika geçirmek istiyorsanız ee durmayın sinemalara gidiverelim gari! Yüksel Aksu yönetip durumuş, başrollerde de Şahin Irmak vamış.
-Su Yılmaz-
Entel Eşek!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder