Sayfalar

18 Haziran 2012 Pazartesi

MADAGASCAR: 3

                               MADAGASCAR: AVRUPA’NIN EN ÇOK ARANANLARI

4 yıllık bir aradan sonra annemle Madagascar’a “Merhaba” diyelim dedik. Ne yazık ki, bir sinema salonu dolusu çocuk bizden önce davranmış ve sevgilerini bağırarak, konuşarak göstermişlerdi. Yaş ortalamasını yükseltmiş bulunduk biz de. :-))
            Yine de çocukların evde vakit geçirmesindense, sinemaya gitmeleri daha çok hoşuma gidiyor. Televizyonda izlediğimiz programların çoğu, onların dünyalarını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Animasyonlar ise hayal gücünü artırıyor. Küçüklüğümde de çok severdim, hala vazgeçemiyorum.
            Filme dönersek kahramanlarımız Alex, Marty, Melman ve Gloria, Amerika’ya dönmek için yola çıkarlar; fakat yolculukları onları Avrupa’daki Zaragoza Sirki’ne götürür. Peşlerinde ise Chantel DuBois ve Fransız polisleri vardır.
(Soldan sağa) Melman, Alex, Marty ve Gloria.

            Bu bölümde maceraya Vitaly, Gia ve Stefano katılıyor. Kral Julien ilk defa âşık oluyor, üstelik de bir ayıya! Alex, ruh eşi Gia’yı buluyor. Melman, cesaretini toplayıp, dans etmeyi öğreniyor. Vitaly, korkularıyla yüzleşiyor.
            En önemlisi de Madagascar’ın penguenleri her zaman bize eşlik ediyorlar! … ve Zaragoza Sirki açılıyor!
            Filmin yönetmenleri ise Eric Darnell, Tom McGrath ve Conrad Vernon. Seslendirenler ise Ben Stiller (Alex), Chris Rock (Marty), Jada Pinkett Smith (Gloria), David Schwimmer (Melman), Sacha Baron Cohen (Julien), Francis McDormand (DuBois), Jessica Chastain (Gia), Bryan Cranston (Vitaly) ve Martin Short (Stefano).
            Bizim en çok güldüğümüz sahnelerden biri ise penguenlerden Skippy’nin bebek koltuğuna oturup, arabayı kullanmasıydı. Fransız kadını Chantel DuBois’ya da çok güldük.
Skippy! :)))

            Filmde olaylar hızlı bir şekilde gerçekleşiyor ve sıkıcı bir hal almıyor. Zaten zevkli olmasa salondaki çocuklar 93 dakika yerlerinde duramazlardı. ;)
            Şunu da belirtmeliyim ki bazı espriler, çocuklara yönelik yapılmamış. Görünümde animasyon olsa da bu tür filmler çoğunlukla büyükler hedef alınarak yapılıyor. O yüzden çocuklar ile beraber yetişkinlerin de gitmesini öneririm.
            Umarız 4. bölümü de çıkar!!!
Not: Bu arada Antalya’da yeni açılan Cinemapink’in salonları çok rahat ve başarılı iş yapar diye düşünüyorum. Gidilmeli, görülmeli.
-İyi seyirler!-
-Su Yılmaz-
                        MADAGASCAR: EUROPE’S MOST WANTED

After 4 years, we decided to say “Hello” to Madagascar with my mom. But unfortunately, the kids inside the theater have already done it by shouting and talking. We were almost gonna go mad with ‘em. (So, we were the oldest ones, there)
In another hand, it appreciates me that seeing them going to the cinema than staying at home. Anything we see on TV, could affect them badly. But the animations improve their imagination. I used to love them during my childhood and i still do.
In the film, our characters Alex, Marty, Melman and Gloria take the road to return back to America but their journey make them work with the circus Zaragoza. But they have a problem chasing them: Chantel DuBouis and the French cops.
Alex, Jessica Chastain and Skippy at the premiere!

This episode, Vitaly, Gia and Stefano joins the adventure. King Julien, falls in love the first time, even to a bear! Alex, meets with his soulmate Gia. Melman, gets encouraged and learns how to dance. Vitaly faces off with his fears.
(From left to right) Vitaly, Gia and Stefano.

But most important of all, penguins of Madagascar appear in this adventure! … and here comes the circus of Zaragoza!
The movie’s directors are Eric Darnell, Tom McGrath and Conrad Vernon. Voices are Ben Stiller (Alex), Chris Rock (Marty), Jada Pinkett Smith (Gloria), David Schwimmer (Melman), Sacha Baron Cohen (Julien), Francis McDormand (DuBois), Jessica Chastain (Gia), Bryan Cranston (Vitaly) and Martin Short (Stefano).
We laughed so hard to the scene when Skippy –one of the penguins- sits on a child seat and drives the car. French woman Chantel DuBouis made me smile, too.
Bonjour, animaux! Chantel DuBois is coming!

The incidents occur quickly during the film and you don’t feel bored when you see it. I guarantee you that if the film were not funny, then it would be useless to keep hundreds of kids there for 93 minutes! ;)
I should say that some jokes weren’t just for kids, but also for adults. So if your son/daughter wants to see this film, go ahead with them!
I wish to see the fourth movie, too.
-Have fun!-
-Su Yilmaz-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder