Sayfalar

14 Eylül 2012 Cuma

MUHTEŞEM YÜZYIL 3-NURBANU SULTAN

                               MUHTEŞEM YÜZYIL 3-NURBANU SULTAN
Geldik bir dizi sezonunun daha başına. Yeni diziler başlarken, müptelası olduğumuz diziler de yeni sezonlarına başlıyorlar. Sanırım siz de benim gibi Muhteşem Yüzyıl’ın yeni sezonunu merakla bekliyorsunuz.
Muhteşem Yüzyıl!

Sezon finalini, Hürrem’in zaferi ve Hatice Sultan’ın kederi ile yapan Muhteşem Yüzyıl, bu sezonu da Cansu Dere ile açıyor. Sultan Süleyman’ı etkileyen İranlı cariye Firuzan olarak karşımıza çıkıyor.  Acaba hünkarın gözüne girebilmeyi başarabilecek mi? Yoksa Hürrem sarayı onun başına mı yıkacak? –Cansu Dere’yi 10 bölüm izleyeceğiz.-
Tarihte, Sultan Süleyman’ın (Halit Ergenç) Hürrem Sultan’dan sonra başka kimseyle halvete girmediği söyleniyor. Bu yüzden ben açıkçası ilk başlarda Hürrem’in Firuzan’ı Sultan Süleyman’dan uzak tutacağını düşünüyordum; fakat Sultan Süleyman’ın Hürrem’e bir nev-i uyarıda bulunması, bu ihtimalleri azalttı doğrusu. Cansu Dere’yi “Ezel” dizisinden sonra televizyonda ilk defa Muhteşem Yüzyıl’da görüyoruz.
Karşınızda Firuzan! (Cansu Dere)

Bu bölümde ise Cansu Dere’nin yanı sıra Altan Gördüm de konuk oyuncular arasındaydı. Bekir Ağa’yı canlandıran Gördüm’ün rolü maalesef kısa oldu. Şehzade Mustafa ise ilk defa kararlılığını ortaya koydu.
Geçen sezon diziye dahil olan Hasan Küçükçetin, Hürrem’e yardım eden İskender Paşa’yı canlandırıyor. Okan Yalabık ile karşılıklı sahneleri başarılı olmuş. Okan Yalabık da İbrahim Paşa rolünde tabir-i caizse döktürüyor. Tanışma fırsatı bulduğum oyuncuların en sevdiğim dizilerden olan Muhteşem Yüzyıl’da yer almaları çok hoşuma gidiyor. J
Hürrem’i (Meryem Uzerli) ise ilk defa bu kadar mutlu gördük, ne yazık ki mutluluğu uzun sürmedi. Bu sefer, Hatice Sultan ile aralarında anlaşmazlık çıktı. En son sahnede Hatice Sultan’ın Hürrem’e attığı tokat ise 3.sezonun ikinci bölümünü iple çekmemizi sağladı. Haseki Hürrem Sultan’ı herkesin içinde aşağılamak çok büyük sonuçlar doğurabilir…
Hürrem! Meryem Uzerli'yi çok seviyoruz!

Hatice Sultan (Selma Ergeç) ise Pargalı İbrahim Paşa’nın kendisini Nigar Kalfa (Filiz Ahmet) ile aldattığını öğrenince öfkeden köpürür. Nigar Kalfa’yı bağışlar bağışlamasına ama onu öldürmekten beter hale getirmeye kararlıdır.
Yeni sezonun ilk bölümünde henüz Hürrem’in çocuklarının –Mehmet, Mihrimah, Selim, Beyazıt ve Cihangir- büyümüş hallerini görmedik; fakat Mihrimah Sultan’ın müstakbel eşi Rüstem Paşa’yla tanıştık. Rüstem Paşa rolünde ise Ozan Güven yer alıyor. Mihrimah Sultan’ın evlenmeyi hiç ama hiç istemediği Rüstem Paşa ise Hürrem Sultan’ın payitaht yolundaki engellerini kaldırmasında çok yardımcı oluyor. (Mihrimah Sultan hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, Muhteşem Yüzyıl hakkındaki bir önceki yazımı okumanızı tavsiye ederim: http://www.aylinayazyilmaz.blogspot.co.at/2011/10/muhtesem-yuzyil-2-mihrimah-sultan.html) Mihrimah Sultan’ın kim olacağını merak ederken Pelin Karahan’ın olacağını öğrendik. Fragmanlardan anlaşıldığı gibi o da rolünü harika bir şekilde oynayacak gibi.
Mihrimah Sultan rolüyle Pelin Karahan

Osmanlı’nın denizlerdeki başarısını sağlayan Hızır Reis –Barbaros Hayreddin Paşa- sonunda dizide yer almaya başladı. Tolga Tekin’in hayat verdiği Hızır Reis, kızıl sakalı yüzünden Avrupalılar tarafından “Barbarossa” adını alıyor. Kaptan-ı derya olarak en büyük zaferlerinden biri Preveze Deniz Zaferi’dir.
Size biraz tarihten bilgiler vereyim. Öncelikle dizinin –sanırım- gelecek sezonunda karşımıza çıkacak olan Nurbanu Sultan’la ilgili yazayım.
NURBANU SULTAN:
Demet Altınyeleklioğlu'nun yazdığı "Nurbanu Sultan"

Demet Altınyeleklioğlu’nun yazdığı Nurbanu Sultan ve daha birçok kitapları okudum. Bunların ışığında Nurbanu Sultan’ı anlatmak istiyorum:
Cecilia Baffo, Venedikli ve çok güzel bir kızdır. Kanuni Sultan Süleyman’ın şanının bütün dünyada yayıldığı bir dönemde doğar. Bir gün, Osmanlı İmparatorluğu tarafından kaçırılır. Payitahta deniz yoluyla getirilir ve Barbaros Hayreddin’in Hürrem Sultan’a hediyesi olur.
Cecilia, vatanının hasretiyle yanıp tutuşurken, aklında Osmanlı’dan intikam almak vardır. Bunu da bir tek yolla yapabilir: Kraliçe olarak.
Hürrem ise Mihrimah ve Rüstem Paşa ile Şehzade Mustafa’nın tahta geçmesini engellemeye çalışıyordur.
Şehzade Mustafa tehlikesi atlatıldıktan sonra sıra kimin padişah olacağıdır? Hürrem, Beyazıt’ın tarafındadır, Mihrimah tarafından ismini alan Nurbanu ise Selim’in tarafını tutar; çünkü Selim’in biricik aşkı haline gelmiştir.
Devamını anlatmayayım ki sürpriz bozulmasın. Diziden devam edeyim; çünkü buradaki sürprizler hiç bitmiyor!
Yeni şehzademiz Gürbey İleri! :) Şehzade Mehmet olarak karşımıza çıkacak.

·         Muhteşem Yüzyıl dizisinde usta oyuncu Tuncel Kurtiz, Şeyhülislam Ebu-Suud Efendi olacak.
·         Şehzade Mehmet’i Gürbey İleri, Mihrimah Sultan’ı Pelin Karahan canlandıracak.
·         Dizideki daha önce duymadığımız karakterler ise Sultan Süleyman’ın sütannesi Afife Hatun ile Şehzade Mustafa’nın kalbini çalan Eleni. (Cemre Ebuzziya’yı izleyeceğiz)
Diziyi her Çarşamba Star tv’de izleyebilirsiniz…

-Su Yılmaz-
-Huzur içinde yat, Meral Okay!-
Geçen sene vefat eden, Muhteşem Yüzyıl'ın senaristi Meral Okay. Özlüyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder