Sayfalar

8 Nisan 2012 Pazar

ZAHTER SALATASI

ZAHTER SALATASI
Hande & Fadıl

Zahter- Dağ kekiği oldukça baharatlı keskin tadlı bir bitki. Tadı sofralarımızda kullandığımız kekiğe benziyor ama biraz daha sert ve ekşimsi. Genellikle Gaziantep ve Antakya taraflarında yetiştirildiği gibi, yabani olarak da doğada bulunabiliyor. Metabolizma hızlandırıcı, vücutta tutulan suyu atması, karın ağrılarına iyi gelmesi, yağ yakması hatta stresi azaltıp sakinleştirmesi gibi etkileri var. Tazesi salatalarda kullanılıyor, tozu kahvaltılarda. Tazesinden yogadan arkadaşım Fadıl nefis bir salata yaptı. Bayıldık. Hemen tarifi sizinle paylaşmak istiyorum. Arkadaşım benim için tek tek fotoğraflamış, süper olmuş.
Malzemeler:
- 1 demet taze soğan,
- 1 demet maydanoz,
-  2 adet kapya biberi,
- 2-3 çorba kaşığı zahter,
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi,
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
- istendiği ölçüde kırmızı biber
Yapılışı:
İnce ince doğranan taze soğanlar bir kaba alınır, aynı şekilde yine ince ince doğranmış maydanoz ilave edilir, küçük küpler halinde kırmızı biber doğranarak kaba alınır. Üzerine zahter, yağ, nar ekşisi ve kırmızı biber konularak kaşık yardımı ile iyice karıştırılarak servis tabağına alınır.






2 yorum:

  1. Güzel olmalı, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. tsk ederim, nefis bir salata, mutlaka deneyin derim. Sevgi ve saygiyla...

    YanıtlaSil