Sibel - Makbule - Emine - Aylin - Dilhun - Sema |
Malzemeler
Tost ekmeği,
Ton balığı, karides,
Somon, ahtapot salatası (hazır olandan),
Biber, soğan, kırmızı biber,
Kaşar, mantar, yeşil zeytin biberli,
Biber salçası, sıvıyağ, tereyağ, baharat
Yapacağınız kaba, bir orta boy fırın kabı olabilir. Altına yağlı kağıt koyarsanız sonradan daha rahat çıkarabilirsiniz. Fırın kabının tabanının alacağı şekilde tost ekmekleri dizilir. Üzerine hazırlayacağınız sıvıyağ, biber salçası ve baharatlı sosu sürün. Soslu tost ekmeklerinin üzerine tıpkı pizza hazırlar gibi malzemeleri ilave edin. Somon ve karidesleri suda haşlayıp ekleyin. Ton balığı ve hazır alacağınız ahtapot salatasını ekleyin. Soğanları halka halka doğrayıp ilave edin. Tüm malzemeleri; mantar, kırmızı ve yeşil biber, zeytin eklenir. En üste kaşar rendesi( çok kar gibi kaplamayacak şekilde) ve minik minik tereyağ parçaları konulur ve pişirilir. Hepsi kolay pişen şeyler olduğu için kaşarlar eriyince servise hazır pizzamız. Sanırım bolca Semoş’umun gülümsemesini unutmamak lazım…Bu arada size Sema'nın kedisi ile pozumu atıyorum. Biliyor musunuz dünyada tek kediler reiki verebiliyormuş. Kucağımda çalışıyordu çok ilginç. Hiç kıpırdamadam bekledim, çok tatlıydı...
Sevgili Aylin Emine anlatsa o biçim anlatıyor desende, kendi uyduruk ;)) tarifime benim bile içim gitti. Sadece deniz mahsülleri pizasını değil, onun etrafında olup bitenleride ne güzel yorumlamışsın.. içten ve samimi..
YanıtlaSilafiyet olsun arkadaşım.. ben size daha neler neler uydururacağım bir bilseniz.. bu uydurmasyon tariflerim benim, bir ressamın tablo yaparken hayalinde canlandırdığı konu bulup, tuvalini renkleri ile rengarenk boyaması gibi bir şey.. işte bende yemek yaparken hep bu yoldan hareket ediyorum..
semoş
valla nefisti, çok beceriklisin arkadaşım. Eline sağlık...İyi ki varsın...
YanıtlaSil