Sayfalar

26 Mart 2012 Pazartesi

CHEESECAKE

Nefis bir cheesecake tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Emine’den öğrendim. Emine yaparken adım adım fotoğrafladım. Seyrederken çok basit geldi bana. Evde kendim denedim. Basit ve sonuç çok başarılı. Öncelikle hamurunu yapıyoruz. Hamur için malzeme:
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
2 su bardağı un (ben yaparken 2 bardak un fazla geldi, yağ eklemek zorunda kaldım. Önerim önce bir bardak un koyun, gerektikçe yavaş yavaş ekleyin. Belki 1,5 su bardağı yeterli olacak),
½ su bardağı pudra şekeri,
1 adet vanilya şekeri,
1 adet kabartma tozu,
Tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Sabırla yoğurun. Benim unum fazla gelince (muhtemelen büyücek bir bardak kullandım) hamuru yoğurmak için eşimden yardım aldım. Zira bir türlü hamur haline getiremedim. Yoruldum. Sizin de ununuz fazla gelirse tereyağı ilavesi ile olay çözülüyor. Aman gözünüz korkmasın, aslında çok kolay. Yaptığınız hamuru 10 dakika derin dondurucuda bekletin ve o sırada üst malzemenizi hazırlayın.
İçi:
750 gr. Sütaş süzme yoğurt (yurtdışında yaşayan arkadaşlarım siz ne kullanırsınız bilemedim; ama süzme yoğurt türevi ya da peynir olabilir diye düşünüyorum)
1 adet vanilyalı puding,
1 paket çiğ krema,
1 su bardağı pudra şekeri (biraz az),
Bu malzemeleri mixerın en düşük ayarında çırp ama köpürtme. Kıvam alana kadar çırp, çabuk oluyor zaten.
Hamuru derin dondurucudan çıkartıp, yağlayıp unladığınız kalıba önce kenarları, sonra tabanı olmak üzere yayınız. Çatalla hamurda delikler açın. Hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı koyun. 150 derece fırında turbo ayarında tam bir saat pişirin. Bir saat sonunda fırının kapağını açın ama yaptığınız kek, 15 dakika beklesin (bu niye yapılır anlamadım ama yaptım yani).
Gelelim son aşama üzerini meyve ile süslemeye. Ben ve Emine yarım kilo çileği ikiye bölerek tüm kekin üzerine dizdik. Çileklerin üzerine tart jölesi yapıp döktük (tart jölesinin yapılışı üzerinde yazıyor). Çilek, vişne, böğürtlen gibi meyveler yakışıyor bu keke. Lezzeti garanti, haydi üşenmeyin ve deneyin. Şimdi size adım adım fotolarla yapılışının ne kadar kolay olduğunu göstereceğim. E yani daha ne yapayım sevgili okuyucu. Hala bir şeyler kafanıza takılırsa mesaj atın cevaplarım. Bizim ev bayıldı. Kolay gelsin…








6 yorum:

  1. süper bir tarif,cheesecake'in bu kadar zahmetsiz ve çabuk olabileceğini tahmin etmezdim.
    ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. valla Handan'in ve Emine'nin eline saglik, tarif zahmetsiz ve sonuc cok basarili. Bu arada salatada senin tarifinmis, muthis. Hamarat kizlarsiniz valla. Tariflerinizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Ben de bu gün cheese cake yapacaktım, tüm tariflerde kelepçeli kalıp var benim de kelepçeli kalıbım bozuk. Senin elindeki kalıp gibi kalıpta olmaz mı diyordum ki tarifini gördüm. Birazdan yapacağım ellerine sağlık canım, çok sağol ...

    YanıtlaSil
  4. yok, kelepcesiz kalipta da oluyor. Cok nefis, deneyin lutfen ve sonra yorumunuzu bizimle paylasin lutfen. Afiyet olsun, cok sevindim denediginize. Zaten ben denemeden yazmiyorum. Degisik ve farkli tadlar olmasini onemsiyorum. Kolay gelsin ve afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  5. acaba bu tarifte yumurta yok mu yoksa unutuldu mu üst malzemesinde (yoğurtlu kısımda)?? nasıl kabarıyor bir sorun çıkmıyor mu?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, ben yumurta koymadan yaptim, gayet basariliydi. Ama tarifi veren arkadasim bir yumurta sarisi ekleyerek denemis, o da olabilir. Bir dahaki sefere yumurta satisi ekleyip yorum yazarim, sevgiler

    YanıtlaSil