Sayfalar

2 Haziran 2011 Perşembe

SUSAMLI KURABİYE


Bugünkü tarif sevgili meslektaşım Aysin Akıncı’dan. Beni kırmadı tarifini gönderdi. Biz embryologlar çalışkan ve becerikliyiz işte. Aysin yakında evleniyor, şimdiden bir yastıkta kocayın inşallah diyorum. Kurabiye çok lezzetli… Bazen düşünürüm beş çayı ve yanında sıcacık kurabiyenin zevki nefistir. Hele ev kurabiyesi en güzeli. Mis gibi kokusu insana pozitif enerji verir, abartmadan yediniz mi superrr… Tarifi yazıyorum, kolay gelsin…

 Malzemeler

1 paket oda sıcaklığında margarin (sana hamur işi)
1 cay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 yumurtanın beyazı ayır ve bir cam tabağa al)
1 baking powder
7-8 yemek kaşığı pudraşekeri
1 su bardağı çekilmiş ceviz
aldığı kadar un
susam

Yapılışı
Margarin- sıvıyağ-yumurta ve pudra şekerini karıştır yavaş yavaş unu ekle. Hamurumuz ne çok kuru ne çok kek gibi olacak şekilde un ekliyoruz. Küçük topları merdane ile açıp su bardağı ağzını kalıp olarak kullanıyoruz. Ayırdığımız yumurta akına şekillendirdiğimiz hamuru batırıyoruz daha sonrada başka bir tabağa koyduğumuz susamlara batırıyoruz. Böylece yumurta akına buladığımız kurabiyemizin üst yüzü tamamen susamla kaplanıyor. 175 dereceli fırında pişiriniz kurabiyelerimiz beyaz renkte olmalı. Fırından çıkardıktan sonra soğuyunca  pudra şekeri ile süsleyiniz. Afiyet olsun. Farklı kalıplarda kullanabilirsiniz.
Aysin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder